Aktuální zprávy

Ředitel Karel Maceček: Mužstvo prochází výraznou obměnou

sobota 20. ledna. 2024 | Redakce
Nejenom pod novým šéfem a novými trenéry odehrají jarní část MSFL třinečtí fotbalisté. Do odvetné fáze soutěže vyběhnou i s výrazně obměněným kádrem. Z podzimní soupisky zmizelo sedm fotbalistů, klub dotahuje příchod jejich nástupců.

Prvním hráčem, jehož jméno se objevilo v kolonce odchody, je krajní obránce Martin Slaninka. Po několika kolech utrpěl zranění, na hřiště se už nevrátil a klub s ním ještě v průběhu podzimu ukončil půl roku trvající spolupráci.

V prosinci vypršelo hostování z Baníku Ostrava autorovi tří branek Timofejovi Barkovovi, klub mu už další spolupráci nenabídl. Do zimní přípravy v lednu pak nenaskočili další hráči – brankář Adam Fabisz, stoper Filip Maksić, záložníci Adam Bouguetouta s Norbertem Brodzianským a útočník Vanja Vučićević.

Zmínění fotbalisté nezapadali do nové koncepce, kterou chce náš klub razit, a navíc neseděli mužstvu typologicky. Se všemi jsme se dohodli na rozvázání smlouvy a umožnili jsme jim najít si nové působiště,“ sdělil ředitel třineckého klubu Karel Maceček.

V současné době se v Třinci intenzivně pracuje na příchodu posil. „Vzhledem k tomu, že v kádru zůstala řada zkušených hráčů, cílíme především na mladé perspektivní fotbalisty, kteří zapadnou do herního systému nového trenéra. Zároveň nevylučuji, že mezi nově příchozími hráči se nemůže objevit vyspělý fotbalista se zkušenostmi z vyšších soutěží. Budujeme tým, který bude silný už na jaře a také perspektivní do budoucna,“ pokračoval ředitel.

V úvodním přípravném utkání s Havířovem se na hřišti objevilo několik nových tváří. Jedná se o navrátilce z hostování – zadáky Michaela Szewieczka, Matěje Mieszka a záložníka Patrika Lörincze.

Jsem rád, že o místo v týmu srdnatě bojují i naši kluci z dorostu. Pokud neuspějí už nyní, doufám, že se jim to podaří v dohledné době. Filip Čmiel nás už o svých kvalitách přesvědčil. S klubem uzavřel svou první profesionální smlouvu, z čehož mám radost. Věřím, že jej budou následovat další odchovanci,“ pokračoval Maceček.

Třinecký klub prozatím oznámil tři posily. Staronovými tvářemi jsou brankář Ondřej Mrózek, který chytal v Plzni a poté v Karviné, krajní obránce či záložník Lukáš Cienciala, jenž po přestupu z Třince do Baníku hostoval v Dukle a v Prostějově. Novou tváří v kabině je krajní obránce či stoper Lukáš Dadák. Rodák z Nýdku byl hráčem Třince a poté Karviné, naposledy ale nastupoval za Martin.

Lukáše Ciencialu brzdila zranění. Snad se mu ve svém mateřském klubu povede restartovat kariéru. Jsem rád, že on i další hráči chtěli do Třince jít. Jejich příchodem se tým okysličil. Doufám, že se bude zlepšovat každým tréninkem i zápasem. Ještě zkoušíme mladého pohyblivého křídelníka Dominika Konečného z Baníku, jenž poté hrával ve Frýdku-Místku a jednáme také s jedním hráčem z druhé ligy. Jedno dvě místa v kádru si ještě necháme volná pro případ, že by se nám podařilo přivést zajímavou posilu,“ uzavřel ředitel FK Třinec Karel Maceček.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10