Články mládež

Krajský turnaj okresů: do vítězství zasáhly i třinecké hráčky

čtvrtek 25. ledna. 2024 | Jana Zipserová
Historicky první halový turnaj okresních výběrů se uskutečnil dne 23. 1. 2024.

Znamenitého vítězství F-M kraje na prvním halovém turnaji MSKFS WU14 se účastnily také celkem čtyři velmi talentované třinecké hráčky, jmenovitě: Agáta Rakowská, Laura Prószkowská, Kristína Barnová a Marietta Michalik. Tyto hráčky, které byly nominovány, významně přispěly svým umem ke zlatu!

„Holky poslouchaly rady, a i když jsme v dané situaci někdy tahali za kratší konec, vždy jsme nakonec dokázali odcházet jako spokojenější tým. Zápas od zápasu bylo vidět, že si holky více rozumí, makají jedna za druhou, komunikace nevázne, a ještě byly schopny zkoušet další nové věci,“ pochvalovala si počínání svých svěřenkyň trenérka Jana Sikorová. V samém závěru turnaje se musel tým trenérky Sikorové vyburcovat k pořádnému výkonu, aby z turnaje mohly dívky odcházet neporažené s pohárem a medailemi na krku.

„S blížícím se koncem turnaje to byl pro náš okres nakonec souboj s okresem Opavy. Rozhodovalo se v posledních zápasech, kdo z nás dvou nastřílí nejvíce gólů a ovládne celý turnaj. Opava se s námi nemazala, udělala si náskok jedenácti branek, nicméně naše lvice šly do posledního zápasu s velkou chutí se o vítězství porvat. Čtyři minuty do konce zápasu nám stále ještě chyběly vstřelit čtyři góly. Nakonec jich holky daly ještě šest a díky tomu si odvezly krásný pohár a neskutečnou radost a pýchu za vítězky tohoto rovnání,“ dodala k úsilí děvčat spokojená trenérka Jana Sikorová. Spolu s trenérským kolegou Janem Syrovým ještě poděkovali za skvěle odvedenou práci všem hráčkám. „Holky si vytvořily vazby, perfektní partu a celý turnaj šly herně nahoru. Bylo nám ctí pracovat s takovými hráčkami.“

FK TŘINEC dívkám děkuje za vzornou reprezentaci klubu i kraje a gratuluje k tomuto cennému vítězství.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10