Rozhovory

Výhry v Opavě si ceníme, říká René Dedič

úterý 30. ledna. 2024 | Redakce
Na trávníku Opavy třinečtí fotbalisté zaznamenali cenné vítězství i díky trefě útočníka Reného Dediče, který otevřel skóre hned v úvodu střetnutí.

Co říkáš na zápas v Opavě, odkud jste si přivezli vítězství 2:1?

Venkovní vítězství v Opavě je cenné a povzbuzující do dalších týdnů zimní přípravy. I když Opava zkoušela několik fotbalistů, nasadila do hry většinu hráčů z áčka, takže i z toho pohledu si výhry ceníme. A jelikož v sestavě Opavy byli i mladí běhaví kluci, kteří se chtějí ukázat trenérovi, byl to fyzicky docela náročný zápas.

Znovu jste si dodali kuráž brzkým gólem. Na obou trefách se podílel Tomáš Omasta…

Oba góly jsme dali po zdařilých pressinkových situacích, které od začátku přípravy nacvičujeme v tréninku. Jsem rád, že jsme z toho těžili a snad se nám to bude dařit i nadále. V Opavě se hrálo na umělé trávě, která byla suchá a docela to drhlo, takže to byla ideální příležitost k napadání obránců i brankáře. Těžili jsme z toho a dali dva góly. Snad se nám to pak podaří přenést i do mistrovské soutěže.

Skóroval jsi i ve druhém utkání. Dostáváš se pozvolna do střelecké formy?

Góly touží dávat všichni hráči, ale útočníci samozřejmě nejvíce, protože od nich se branky čekají. Myslím si, že i když útočník třeba někdy řekne, že jeho gól nemá větší význam, vždycky ho potěší, když branku vstřelí. Obzvlášť v případě, že se jedná o vítězný gól. Ať už se jedná o mistrovský zápas anebo o přípravný proti jakémukoliv soupeři, skórovat je vždy povzbuzující.

Ve dvou utkáních jste inkasovali pouze jednou. Je to známka zlepšující se defenzívy?

Se střílením branek jsme na podzim ve třetí lize potíže neměli. Bohužel jsme docela dost gólů dostávali. Teď se nám daří tolik gólů nedostávat, tak snad to tak bude pokračovat. A když i nadále nebudeme mít problémy se skórováním, bude to ideální.

Potkal jsi na trávníku ještě některého z bývalých spoluhráčů?

Ano, i když někteří hráči, se kterými se z Opavy znám, byli po operaci či po zranění – například Matěj Helebrand či Adam Ščudla. S Jirkou Janoščínem a Jardou Málkem jsme hráli v Třinci. I když už je to pár let, co jsem z Opavy pryč, potkal jsem řadu bývalých spoluhráčů. Do Opavy se vždy rád vracím, rád si proti ní zahraji.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10