Rozhovory

Učíme se vyhrávat, říká Ondřej Machuča

pátek 09. února. 2024 | Redakce
Po zranění lýtka se do třinecké sestavy vrátil zkušený středopolař Ondřej Machuča. V Banské Bystrici i v Prostějově odehrál celý zápas.

Proč se vám nepovedlo uspět i ve třetím přípravném střetnutí v Banské Bystrici?

Připadalo mi, že v prvním poločase jsme měli hodně ztrát, nebyla tam taková koncentrace jako v předešlých dvou utkáních. Chyběl i takový ten chtíč, že chceme utkání zvládnout. Dva góly jsme soupeři nabídli po hrubých chybách, toho se musíme vyvarovat.

Jakým soupeřem podle tebe byli fotbalisté Hamšíkovy Akademie?

Připadalo mi, že byli u všeho dříve, byli živější a běhavější. Nám chyběl lepší pohyb. V prvním poločase se hrálo nahoru – dolů, ve druhém soupeř zalezl a čekal na naše chyby. Více se mi líbil první poločas, dali jsme gól, z naší strany to bylo takové živější.

Proti Prostějovu jste si spravili chuť. Překvapilo tě, jak dobře jste zápas zvládli?

Oproti pátečnímu zápasu jsme byli živější, chtěli jsme uspět mnohem více. Bylo to z naší strany mnohem lepší. Povedl se nám zejména druhý poločas, ve kterém jsme měli řadu šancí na to, abychom přidali další góly a vyhráli vyšším rozdílem. Prostějov má kvalitní hráče, je to silný soupeř, ale my jsme se na zápas velice dobře připravili.

Úvodní měsíc zimní přípravy už máte za sebou. Jaký byl?

Já toho tolik neodtrénoval, měl jsem natržený lýtkový sval. Na klucích jsem viděl, že to bylo náročné, po trénincích byli unavení. Věřím, že budeme dobře nachystaní na sezonu.

Doháníš ještě tréninkové manko?

Dva týdny jsem měl pauzu, tři dny před zápasem v Banské Bystrici jsem trénoval naplno. V prvním poločase jsem se cítil docela dobře, ale ve druhém jsem už sám na sobě cítil, že jsem toho moc nenatrénoval. Manko jsem dohnal rychle, v Prostějově jsem se už na hřišti cítil mnohem lépe.

Vyhráli jste tři ze čtyř zápasů. O čem to podle tebe svědčí?

Prostě se učíme vyhrávat, což nám dělalo problém. Snažíme se hrát především dobře odzadu a nedostávat zbytečné góly. Pak se snad výsledky dostaví.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10