Rozhovory

Některé věci chceme ještě doladit, říká trenér Hejdušek

úterý 13. února. 2024 | Redakce
Fotbalisté Třince vstoupili do druhého měsíce zimní přípravy, která prozatím probíhá podle představ hlavního trenéra Tomáše Hejduška. Jarní premiéra je čeká v sobotu 9. března v Hodoníně.

Leden zpravidla probíhá ve znamení nabírání fyzické kondice. Odtrénovali jste všechno, co jste si předem naplánovali?

Pokud jde o kondici a silové věci, pak se dá říct, že to proběhlo podle našich představ. Každý trénuje kondici trochu jinak. Dopoledne jsme trénovali na hřišti, odpoledne jsme chodili běhat nebo do posilovny. Trénovali jsme tak, abychom hráče neuštvali. (úsměv).

Ty nejtvrdší dávky už mají hráči za sebou?

Teď začalo další období, kdy už se více věnujeme rychlostním věcem. Také v druhém měsíci přípravy budeme pokračovat ve dvoufázových trénincích.

Zmínil jste, že se budete snažit vyhrávat i v přípravě. Až na zápas v Bánské Bystrici se vám to prozatím daří…

Kluci to uchopili za správný konec. Pokud nechceme slevit z našich ambicí, potřebujeme mít vítězného ducha. Pokud se nenaučíme vyhrávat v přípravných utkáních, nebudeme vyhrávat ani v mistrácích. Vypozoroval jsem, že ačkoliv se Třinec v minulosti dostal do vedení, o náskok přišel a zápas ztratil. Proto klademe důraz na to, abychom zápas, ve kterém vedeme, dotáhli do vítězného konce, a ne jej pouze dohráli. Je pozitivní, že když se dostaneme do vedení a vyhráváme o gól, i nadále hrajeme aktivně, dokážeme náskok udržet a nepouštět soupeře do šancí. Věřím, že jsme na správné cestě.

A co herní projev, blíží se vašim představám?

Na herní stránku i taktické věci klademe důraz už od prvního tréninku. Naše mužstvo už má na hřišti svou určitou tvář. Přiznám se, že jsem to po tak krátké době nečekal. Nadále budeme pracovat na tom, aby naše hra měla v mistrovských utkáních určité automatismy a součinnost. Některé věcí se nám zatím nedaří, ale ještě máme dostatek času na to, abychom všechno stihli doladit.

Kádr mužstva je pospolu prakticky od začátku přípravy. Dojde v něm ještě k nějakému pohybu?

Pokud chceme být úspěšní, potřebujeme mít na jaře konkurenceschopný tým, nejlépe dvacet hráčů do pole a dva brankáře. Kluci makají, přesto nikdo nemá nic jistého. Může se stát, že stávající kádr ještě některý z hráčů opustí a místo něho přijde někdo jiný.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10