Rozhovory

Jiří Adamuška: Těší nás, že se nám daří vyhrávat

úterý 27. února. 2024 | Redakce
První poločas vítězného utkání v Žilině odchytal brankář Jiří Adamuška. Zkušeného brankáře dobré výsledky v přípravě těší. Přeje si, aby je jeho mužstvo přeneslo i do sezony.

Jak jsi viděl střetnutí v Žilině?

Žilina má mladý tým. Pohyblivý, technický, silný, pro soupeře zkrátka nepříjemný. Řekl bych, že vítězství jsme si zasloužili. Po celý zápas jsme se snažili využívat velikého hřiště a dobře kombinovat. To se nám dařilo zejména v prvním poločase, byli jsme často na míči, podnikli jsme více nebezpečných útoků. Ze dvou jsme dali dva góly.

A co říkáš na druhý poločas v poněkud obměněné sestavě?

Sestava se promíchala, jednotlivé řady se narušily, chvilku si to všechno sedalo. Postupem času se do toho kluci dostali a zaslouženě dotáhli zápas do vítězného konce.

Tři ze čtyř gólů jste Žilině vstřelili ze standardních situací. Čím to, že vám tak vycházely?

V týdnu před zápasem jsme standardní situace trénovali. Ukázalo se, že to k něčemu bylo. Standardkami jsme si pomohli a navýšili své vedení.

Žilinský stadion znáte docela dobře, hráváte na něm vesměs pravidelně.

V Žilině hráváme většinou v zimním přípravném období. Stadion v Žilině je hezký, já se sem vždy těším. Pro ostatní kluky je to možná náročnější, protože hřiště je velké. Mě se tam vždy hraje dobře.

Jarní číst MSFL už klepe na dveře. Dodají vám potřebné sebevědomí příznivé výsledky, které jste zaznamenali v konfrontaci se čtyřmi druholigovými kluby?

Je docela jedno, proti komu hrajeme. Podstatné je, že se nám v přípravě daří vítězit. Dovedeme přenášet věci z tréninků do zápasů, to je pozitivní. To, že jsme uspěli proti soupeřům z druhých lig, je druhořadé, navíc sestavy týmů se různě točily.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10