Aktuální zprávy

Divákům se představili nigerijští fotbalisté Yakubu a Ayoola

sobota 30. března. 2024 | Redakce
Dvojice mladých nigerijských fotbalistů – záložník Aliyu Yakubu a útočník Ibrahim Ayoola se představila divákům v domácím střetnutí s rezervním celkem Slovácka.

Letos 24letý záložník Aliyu Yakubu, který do Třince přestoupil ze švédského celku Eskilstuna, bude nosit na dresu číslo dvě.

O tři roky mladší hrotový útočník Ibrahim Ayoola, jenž naposledy působil v nejvyšší egyptské soutěži, bude nastupovat se sedmičkou. Oba v Třinci uspěli na testech a stali se novými členy mužstva.

Pořád platí, že v prvé řadě sázíme na nadějné hráče z regionu se vztahem k městu a ke klubu. Poté, co prvoligové a druholigové celky uzavřely své kádry, už další takoví fotbalisté pro jarní části sezony k mání nebyli.Naskytla se nám možnost angažovat dva nadějné africké fotbalisty, kteří aktuálně nebyli smluvně vázaní. Dostali jsme na ně dobré reference. Oba mají nesporný potenciál. Potřebují se aklimatizovat a sžít s novými spoluhráči, pak už budou mít budoucnost ve svých rukou,“ přiblížil generální ředitel FK Třinec Karel Maceček a dodal: „Aktuálně máme v kádru trojici afrických fotbalistů, což je pro oživení mužstva, případně herního projevu, tak akorát. Další hráče z Afriky proto momentálně přivádět nebudeme.“

S dvojicí nových fotbalistů z Nigérie, kteří doplnili svého krajana Clementa Chukwudozie Malachyho, jenž přišel před sezonou z Karviné, je hlavní trenér Třince Tomáš Hejdušek spokojen.

Jsem rád, že v zápase proti rezervě Slovácka se všichni tři kluci dostali na hřiště. Už se pozvolna začínají adaptovat, zvykat si na nový tým. Velmi dobře pracují v tréninkovém procesu a v utkání ukázali, že jsou pro náš tým přínosem,“ podotkl kouč Třince.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17