Zápas

Třinec pykal za hrubky v obraně

pátek 19. dubna. 2024 | Redakce
Prvním přemožitelem třineckých fotbalistů v jarní části MSFL se stal Hlučín. Svěřenci trenéra Tomáše Hejduška doplatili na hrubé chyby v defenzivní činnosti, kterých se dopustili v prvním poločase.

Hlučín na jaře poněkud polevil – po hubené výhře nad Bohunicemi remizoval 0:0 v Hranicích a posléze nestačil na Blansko ani na Znojmo. Následně si poradil s Uherským Brodem, ale pak podlehl rezervě Baníku Ostrava. Chuť si spravil v zápase s Třincem, který na podzim obral o dva body.

Třinečtí fotbalisté chtěli natáhnout svou sedmizápasovou sérii bez porážky a po dvou venkovních remízách zabodovat naplno.

Úvod střetnutí tomu nasvědčoval – po několika minutách hry Zinhasović uhrál těžký míč a kolmou přihrávkou našel Holíka. Jeho centr na zadní tyč vrátil do ohně hlavou Cienciala a Aliyu Yakubu zblízka hlavou otevřel skóre – 0:1.

Autor branky mohl mít i asistenci, když po Dedičově vysunutí potáhl míč a přihrál do vápna Holíkovi. Třineckému kapitánovi však střela z výborné pozice nesedla.

Slibný náskok hostům z Třince vydržel sotva patnáct minut. Cabadaj rozehrál rohový kop nakrátko, prosmýkl se mezi dvěma protihráči a propálil Adamušku – 1:1.

A to – bohužel pro hosty – nebylo zdaleka všechno. Hlučínští výborně podrželi míč a poté svůj ofenzivní manévr zrychlili dvěma přihrávkami z první tak dokonale, že vyřadili ze hry celou třineckou obranu. Pro Smékala, který byl před Adamuškou zcela sám, pak nebylo žádným problémem uklidit míč do sítě – 2:1.

Před přestávkou nepřesnou rozehrávku vystihl Cabadaj, který měl prsty i ve druhém gólu. Podílel se i na třetím úspěchu svého týmu – Adamuška jeho ránu vyrazil, k míči se dostal opět Cabadaj a Smekal a druhým gólem v utkání zvýšil už na 3:1.

To už bylo moc i na trenéra Tomáše Hejduška, který okamžitě stáhl ze hřiště stopery Dadaka s Orsagem a také levého beka Ciencialu. O poločase pak šel dolů i střelec úvodní branky Yakubu.

Kvarteto nových fotbalistů – Brak, Samiec, Szewieczek a Konečný pak přispělo k tomu, že Třinec dokázal vyhrát aspoň druhý poločas.

O jedinou branku se postaral Jakub Bolf, který po hodině hry po Omastově centru z pravé strany hlavou snížil na jednogólový rozdíl. Předtím dostal výbornou přihrávku Holík, dostal se do zakončení, ovšem vybíhajícího brankáře nepřekonal.

V nastaveném čase měl na kopačce vyrovnání Zinhjasović, ale jeho střela prolétla nad břevnem

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36