Aktuální zprávy

Moje nejlepší střelecká sezona, říká Ondřej Machuča

středa 08. května. 2024 | Redakce
Třineckým střelcům v této sezoně možná poněkud nečekaně vévodí Ondřej Machuča. Zkušený defenzivní záložník nastřílel osm branek, tou poslední zařídil svému týmu výhru v Bohunicích.

Jak hodnotíš utkání v Bohunicích?

Oproti zápasu ve Frýdlantu jsme do něho vstoupili mnohem lépe. Po celou dobu jsme měli hru pod kontrolou, vyjma posledních deseti minut. Škoda, že jsme neproměnili více šancí, kterých jsme měli opravdu hodně. V závěru jsme se pak zbytečně strachovali o výsledek.

Postaral jsi se o jedinou branku utkání. Jak padla?

Měli jsme standardní situaci. Vlacho (Vlachovský) kopl míč na první tyč na Ibru (Ayoolu), ten míč prodloužil na zadní tyč, já si míč zpracoval a pak jej poslal brankáři mezi nohy. Nebyl moc hezký, spíše taková šmudla. Měli jsme řadu příležitostí, kdy jsme mohli vstřelit nějakou hezčí branku.

Je pro tebe překvapením tvoje letošní střelecká potence?

Co se týče gólů, kterých jsem nikdy moc nedával, tohle je prozatím moje nejlepší sezona. Z mé pozice defenzivního záložníka se góly ani moc neočekávají, nicméně jsem rád, že mi to tam padá. Gólů jsem mohl vstřelit ještě více. Snad to tak bude pokračovat, i když byl bych mnohem raději, kdybychom se v tabulce posouvali nahoru.

Po utkání ve Frýdlantu trenér Tomáš Hejdušek prohlásil, že vaše výkony doma a venku jsou jako den a noc. Čím si to vysvětluješ?

Těžko říct, každopádně bychom to rádi změnili. Venku se soupeři stáhnou a pak čekají na naše chyby. Vytvoří si nějaké standardky nebo vyrazí do brejků. Doma je to úplně jiné, od první minuty dominujeme a máme utkání pod kontrolou. Venku kolikrát dostaneme gól a pak už se trápíme. Možná je to o nastavení hlavy. Každopádně to je škoda, protože už jsme tam měli spoustu ztrát a vyřadili jsme se z boje o první příčku. Teď jsme venku vyhráli po měsíci, a to je málo. Musíme se naučit častěji vyhrávat venku.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39