Preview k zápasu

Jedeme si pro vítězství, zní z tábora ševců

pátek 06. května. 2011 | Igor Mainka
Autogramiáda je za námi, nyní je před námi důležitý zápas se Zlínem. Třinečtí se budou snažit zlomit třízápasovou sérii bez vítězství. Proti budou svěřenci trenéra Kalivody. Utkání začíná v tradičním čase - 10:15. Přijďte třinecké hráče podpořit!

Sponzor utkání

FK Fotbal Třinec

Aktuální stav

Třinečtí jsou i přes tři zápasy bez vítězství na tom psychicky dobře. To potvrzují slova Patrika Siegla: "Těšíme se na Zlín jako na každý jiný zápas. Po porážce v Čáslavi jsem celý týden cítil v kabině odhodlání odčinit tuto prohru a dostat se na čtyřicetibodovou hranici, což znamená v sobotu vyhrát."

Trenér Luhový bude muset postrádat vykartovaného Martina Minarčíka, jenž ve čtvrtek vyfasoval od disciplinární komise stop na jedno utkání. "Kromě zraněného Štyvara jsou všichni zdravotně na tom dobře," hodnotí zdravotní stránku muž číslo 1 na třinecké lavičce.

Jak zítra na Zlín? "Musíme se soustředit na to, abychom odevzdali na hřišti maximum. Musíme do toho dát bojovnost i fotbalovost a když přidáme nějaký nadstandard, tak můžeme Zlín porazit," říká střední záložník s číslem 24 na dresu.

Poslední utkání

FC ZENIT ČÁSLAV - FK FOTBAL TŘINE  4:1 (2:0)

Branky: 17. a 38. Sedláček, 47. Ptáček, 80. Kunášek - 67. Rehák. Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Szarowski. Žluté karty: Džafič, Mojdl, Prášil - Onuchukwu, Mrázek, Hanus, Siegl, Minarčík, Ceplák. Červená karta: 74. Minarčík (Třinec). Návštěva: 310 diváků.

Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Chlebek (56. Rehák), Minarčík - Malíř, Siegl, Hanus, Joukl - Onuchukwu (56. Oboya, 80. Ceplák), Mrázek. Trenér: Ľubomír Luhový.

FC Tescoma Zlín

Aktuální stav

Ze zlínského táboru se ozývá slovní spojení "Jedeme si pro vítězství," minimálně to zní z úst mladého stopera Jakuba Jugase na klubovém webu našeho soupeře.

Kvality ševců ocenil i třinecký trenér Luhový: "Momentální pozice Zlína v tabulce neodpovídá jejich kvalitám." Aktuálně je Zlín na 10. místě, sedm bodů od sestupu.

"Největší předností Zlína je přechod do útoku," zdůrazňuje třinecký trenér a pokračuje: "Mají velmi dobrou zálohu a na hrotu Karla Kroupu, kterého znám z podzimního působení v Ružomberku. Je to velmi nebezpečný hráč, který má zakončovací schopnosti."

Hráči z města obuvi jsou na tom v délce zápasu bez vítězství ještě o jedno utkání hůře. V posledních čtyřech kláních dokázali remizovat v Jihlavě, prohrát s Žižkovem a v Karviné a minulý týden nedokázali udržet vedení v duelu s Vlašimí a remizovali 1:1.

V kádru Zlína působí několik zkušených tváří. V bráně Jindřich Skácel, v obraně dvojice Zbožínek - Švach a nebo v ofenzívě dvojice Dobešů.

Jediným hráčem, který má zkušenosti z působení pod Javorovým je ofenzivní záložník Zdeněk Konečník. Ten se naposledy prosadil střelecky v posledním vítězném zápase Zlína, kdy přispěl jednou brankou k vítězství nad Spartou 5:0.

Trenér Kalivoda nemůže v utkání počítat s vykartovaným záložníkem Pavlem Elšíkem.

Poslední zápas

FC TESCOMA ZLÍN - FC GRAFFIN VLAŠIM 1:1 (1:0)

Branky: 43. Novák - 68. Tafat. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Čecháček. Žluté karty: Elšík, Jelínek - Tafat, Droppa. Návštěva: 1274 diváků.

Zlín: Dostál - Malý, Jugas, Hájek, Jelínek - Šrom (75. J. Dobeš), Elšík, Bublák (77. Poznar), Novák - Šmahaj (58. R. Dobeš), Kroupa. Trenér: Marek Kalivoda.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36