Aktuální zprávy

Střed zálohy posílili dva Martinové

čtvrtek 21. července. 2011 | Igor Mainka
Mezi nové tváře třineckého týmu patří dva Martinové. Martin Maroši se vrátil pod Javorový po půlročním hostování. Úplně nový je zde olomoucký Martin Pospíšil. Dvacetiletý záložník ukázal během dvoutýdenního působení svůj talent a klub se dohodl na jeho ročním hostování se Sigmou Olomouc.

Martin Maroši se těší na zápas v Brně

Martin Maroši přišel do Třince před rokem a půl z Artmedie Petržalka. Po ročním působení v třineckém týmu dostal možnost zahrát si v prvoligovém Brnu.

Do Brna odcházel šťastný s nadějí na zisk několika prvoligových startů. Výsledek? Maroši neodehrál v lize ani minutu, navíc Brno spadlo. "Půl roku jsem nehrál, bylo to pro mě hrozné, ale teď už to neřeším," vzpomíná na působení v jihomoravském velkoměstě mladý záložník.

Brno hrálo celou sezónu o záchranu, dalo se čekat, že trenéři vsadí na zkušené hráče. Jak to viděl slovenský záložník? "Tam moc zkušených hráčů nebylo. Trenér dával šanci všem kromě mě," hovoří naštvaně.

Po půl ročních neúspěšných bojích o záchranu se vrátil znovu do týmů, který vyhrává. "Je to tady zatím dobré, jsem v pohodě. Když se vyhrává, je vždycky dobře."

Už v polovině září bude mít možnost ukázat Brňanům o co přišli. Oba týmy se setkají v rámci 7. kola II. ligy. "Strašně se na zápas těším. Určitě do kabiny něco vypíšu," říká odhodlaně.

Martin Pospíšil: Kdybych neuspěl, mohl jsem se vrátit

Druhým novým Martinem je olomoucký Martin Pospíšil. Dvacetiletý záložník strávil jarní část u A-týmu Olomouce.

"Byl jsem v áčku, mám na svém kontě dva starty, ale chodil jsem převážně na lavičku a hrál jsem za béčko," popisuje svou jarní účast pod vedením trenéra Psotky.

První dny v Třinci ho trochu překvapily. "Nečekal jsem, že to tady bude na takové úrovni. Jsem rád, že mi Třinec umožnil někam se posunout. Je to lepší než sedět na lavičce v první lize a hrát třetí ligu. To, že odehraju rok ve druhé lize beru jako krok vpřed," mluví odhodlaně nováček týmu.

Své přednosti ukázal v přípravných zápasech. "Umím dobře jeden na jednoho, umím dát finální nahrávku, jsem takový kreativní záložník," říká o sobě. To mohl vidět i trenér Luhový, který po utkání s Kroměříží vyřazoval hráče. "Já jsem nervy neměl, protože jsem se mohl vrátit do Sigmy. Trenér Psotka mi sám řekl, že když se mi to tady nepodaří, tak se mnou počítá v áčku."

Nakonec Martin Pospíšil zůstává v Třinci. Stejně jako v případě útočníka Petra Nekudy se oba kluby dohodly na ročním hostování.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39