Rozhovory

Mrzí mě, že nejsme doma herně lepší, smutní Pavel Malíř

čtvrtek 20. října. 2011 | Igor Mainka
Záložník Pavel Malíř byl u klíčového momentu zápasu se Znojmem. V 86. minutě přijal přihrávku Pospíšila a vlétl do šestnáctky, kde ho znojemský stoper Trnovec jasně stáhl. Penaltu proměnil a vstřelil svůj pátý gól v sezóně.

Utkání se Znojmem bylo hodně těžké, kde se našla síla na obrat?
"Pomohla nám penalta v 86. minutě, tu jsem proměnil a pak už jsme neměli co ztratit. Dali jsme do toho vše a zachránil nás Hupka, který vstřelil druhý gól hlavou po rohovém kopu."

Už loni jste měli s Jihomoravany problémy, čím bylo tak nebezpečné?
"Hráli docela dobře kombinačně, dávali si to docela přesně do nohy a dokázali si to prostrčit mezi obránci, takže v tom byli nejsilnější. Nejsou to žádní nazdárci, v druhé lize jsou už druhý rok a tu soutěž zvládají. Mají tam kvalitní a zkušené hráče, kteří hrají docela dobrý fotbal."

Trenér Smrček po zápase řekl, že to byla sporná penalta, ale z tribuny to vypadalo celkem jasně. Jak jste to viděl vy?
"Já si myslím, že to byla jasná penalta. Ten holohlavý stoper mě jasně stáhl k zemi, já jsem byl už za ním s balónem a už bych střílel na brankáře."¨

Budete souhlasit s tím, že důležitým momentem byl příchod Pospíšila?
"Určitě. Potřebovali jsme něco změnit, bylo to takové trochu statické z naší strany. Když tam vletěl Pospa, tak dokázal dát přihrávku mezi obránce a z toho jsme těžili."

Předchozí dvě utkání jste odehrál na postu obránce, těšil jste se na návrat do zálohy?
"Těšil jsem se a těším se i teď, pokud mě trenér postaví. Doufám, že mě postaví na záložníka. Nejsem obranný typ, raději útočím a dávám góly."

Jaká pro vás byla role obránce?
"Tak i jako záložník musím bránit, ale když vím, že mám za sebou jednoho hráče, tak je to jednodušší, než když za sebe pustím chlapa a tam už nikdo není. Pak už je útočník před brankářem sám."

Teď vás čeká Vlašim. Tým je sice na 13. místě, ale je hodně nebezpečný.
"Asi jo, uvidíme co na ně vymyslíme. Doufám, že se nám venku bude dařit tak, jak se nám daří. Venku to herně i výsledkově jakž takž jde, akorát mě mrzí, že nejsme doma herně lepší, protože by jsme chtěli přilákat více diváků."

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39