Rozhovory

Jaroslav Chlebek: Musíme se střelecky probudit

čtvrtek 29. dubna. 2010 | Igor Mainka
Pro nejbližší dva týdny bylo utkání s Hradcem Králové posledním pro stopera Jaroslava Chlebka. Po faulu v prvním poločase inkasoval osmou žlutou kartu a v zápasech s Duklou a ve Zlíně bude sedět na tribuně.

Na to, že Hradec je první v tabulce, tak to bylo vyrovnané utkání, hlavně v prvním poločase.
"Já si myslím, že to bylo prvoligové utkání.  Podle mě jsme v zápase dobře obstáli, ale škoda, že jsme udělali dvě chyby a dostali dva góly. V herní fázi jsme byli lepší než Hradec a ve druhém poločase jsme je přitlačili. Bohužel takový je fotbal. Mám dobrý pocit ze zápasu, ale dopadl špatně. Měli jsme čisté šance a nedali jsme ani gól. První gól, tam byla chyba a dorážka a druhý byl z brejku, kdy jsme hráli vabank."

Jaké to je pro Vás jako obránce takový zápas nahoru - dolů?
"Já už těch zápasů zažil milion. Oni měli šance, my jsme měli šance, ale já jako obránce mám za úkol nedostat gól, bohužel se mi to nepovedlo. První gól to nebyla ani nějaká šance. Já hraju vzadu na to, aby soupeř měl šancí co nejméně. Toto byl nejlepší zápas na jaře. My se nemáme za co stydět."

Nyní vás čeká dvojice Dukla, Zlín...
"... Nejhorší je, že mám osm žlutých karet. To je v ... Kluci si musí máknout. Ukázali jsme, že se můžeme pohybovat kolem čtvrtého místa. Jediný problém, který máme je, že od začátku sezóny nedáváme góly. My se pak trápíme. Máme dvě, tři šance a nedáme žádný gól. Ta střelecká potence nás hodně trápí. Když ji zlepšíme, tak na to čtvrté místo máme. V Hradci jsme to mohli uhrát na nerozhodný výsledek a při troše štěstí i vyhrát. Bohužel, teď každý na teletextu uvidí, že jsme prohráli a bude nadávat."

Pojďme do úvodu utkání. Tam kdyby jste vedli 2:0, nikdo by se nemohl divit.
"Jo jo, Martin Maroši tam měl čistou šanci, pak Ondra Byrtus a ještě ta standardka, ta byla tutová. Bohužel nedáme gól. Hrálo se nahoru-dolů, ale výsledek je na dvě věci. Co jsem se bavil s kapitánem Wozniakem po zápase, tak říkal, že jsme byli jedno z nejlepších mužstev, co v Hradci hrálo."

Proti Mostu jste dostal koňara, jak to vypadá u vás po zdravotní stránce?
"Já už jsem starší, už mám 34 let. Když se mi něco stane, tak je to trochu horší. Když je člověk mladší, tak se to rychleji hojí, rychle to přejde. Já jdu do všeho, neuhnu, ale také dost ran rozdám. Sice mám osm žlutých karet, ale myslím si, že žádná nebyla za kecání. V Hradci jsem přerušoval hráče a to už jsem musel, protože oni by šli do přečíslení. My máme široký kádr, jsou tu i mladší, kteří jsou stejně dobří a mají na to, aby hráli. O záchranu nehrajeme, o postup také ne, ale chceme skončit co nejlépe. Já si dva zápasy posedím a prostor dostanou další. Hlavně se musíme střelecky probudit."

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10