Zápas

Slezské derby skončilo bez vítěze

pátek 04. listopadu. 2022 | Redakce
Více než patnáct stovek diváků se ve slezském derby mezi Opavou a Třincem branky nedočkalo. Nejblíže k ní měl třinecký záložník Kateřiňák, který neproměnil pokutový kop.

Trenéři Třince Zbončák s Cieslarem už mohli nasadit Habustu, Kaniu a Straňáka, kteří posledně pykali za čtyři žluté karty. K dispozici už byl i uzdravený Jursa. Na marodce zůstal Juřena a kvůli vyloučení v duelu s Líšní nemohl nastoupit Foltyn.

Slezské derby bylo specifické pro několik aktérů. Na straně domácích to byl dlouholetý obránce a kapitán Třince Jiří Janoščín, který nosívá pásku i v Opavě. V základní sestavě Třince vyběhla trojice fotbalistů, která dříve oblékala žlutomodrý dres – Holík, Jursa aKania. Čtvrtým do party mohl být zraněný útočník Juřena.

Po čtyřech zápasech bez vítězství se chtěli opavští fotbalisté rozloučit se svými příznivci vítězstvím. Třinečtí pro změnu chtěli odčinit prohru s Líšní a navázat na své poslední venkovní vystoupení, v němž loupili na Spartě.

Na první střelu se v Masarykových sadech se dlouho nečekalo. Po rozehrání se do zakončení prodral Rataj, ale brankář Hasalík svůj tým podržel.

Třinečtí se snažili ihned odpovědět. Samiecovu hlavičku brankář Lasák neudržel, k míči se dostal Habusta a po souboji s Janoščínem upadl. Rozhodčí tuto situaci jako faul opavského kapitána neposoudil a hrálo se dál.

Další minuty nabídly spíše bojovný fotbal s řadou osobních soubojů, za které někteří hráči uviděli žlutou kartu.

Než uběhla úvodní půlhodina, rozběhnutý Omasta šikovně vysunul Kateřiňáka, jehož střelu srazil obětavě Ščudla na rohový kop.

Následný centr od rohového praporku našel hlavu Braka, třinecký stoper ovšem hlavičkoval nad břevno.

Minutu před pauzou Samiec kolmou přihrávkou vysunul Kaniu, který se prodral až do šestnáctky. V ní zasekl míč, Bílek ho poslal k zemi a Třinečtí zahrávali první pokutový kop v sezoně.

Exekuce se ujal Kateřiňák, jenže napálil míč pod břevno přímo do míst, kde stál Lasák. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase kvalita hry oboustranně upadla, slušná návštěva mnoho šancí neviděla. Vlastně ani jednu, protože ve finální fázi se oba soupeři potýkali s řadou nepřesností.

Opava hrozila ze standardních situací a rychlých protiútoků, ale ani jeden nedotáhla do úspěšného konce. Směrem dopředu se neprosadil ani Třinec a tak se oba soupeři museli spokojit s bezbrankovou remízou.

I proto, že v nastaveném čase po rohovém kopu Jursa zblízka rozvlnil pouze boční síť.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39