Zápas

Třinečtí fotbalisté přivezli bod z Uničova

neděle 24. března. 2024 | Redakce
Bezbrankovou remízou skončilo utkání mezi Uničovem a Třincem, který díky tomu bodoval ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase.

Fotbalisté Třince se museli obejít bez nemocného útočníka Dediče. Oproti poslednímu utkání v základní sestavě vyběhli Vlachovský s Orságem. Ve výchozí jedenáctce figuroval rovněž Dadak, který se tentokrát postavil do středu hřiště.


Hosté z Třince byli v úvodních minutách o něco aktivnější. Vyjádřili to ránou Zinhasoviće, která ovšem těsně minula tyč.

Na druhé straně vypálil z dobré pozice Krč, ovšem Adamuška s jeho ránou doprostřed brány neměl problém.

Přibližně po dvaceti minutách hry začali mít optickou převahu domácí fotbalisté. Přestože se častěji hrálo na třinecké polovině, hosté si v defenzívě počínali zodpovědně – do zakončení soupeře nepouštěli a centry ze stran odvraceli.

Po Zinhasovićově přenesení hry zahrozil Cienciala, brankář si s jeho nebezpečným přízemním centrem věděl rady.

Několik minut před pauzou Třinecké postihla nepříjemnost. Středopolař Machuča se zranil, na hřiště místo něho vyběhl Bartůněk.

Po změně stran se do zakončení hlavou dvakrát dostal Vlachovský, počet vstřelených branek ale nenavýšil.

Gól mohli vstřelit rovněž domácí fotbalisté – extřinecký Javůrek se šikovně uvolnil a našel Krče, jehož nebezpečná střela prošla těsně kolem tyče.

Velikou šanci měl po standardní situaci na druhé straně Dadak, jeho hlavičku bravurně zneškodnil brankář Kvapil.

Na posledních třicet minut se na hřiště dostala nová útočná akvizice Třince – Ibrahim Ayoola. Necelých deset minut před koncem mohl nigérijský útočník okořenit svou premiéru gólem, ale jeho střelu směřující do opuštěné brány vykopl jeden ze zadáků.

Třebaže třetí jarní vystoupení Třinečtí do vítězného konce nedotáhli, v součtu se závěrečným podzimním utkáním s Frýdlantem bodovali počtvrté za sebou, což se jim v letošní sezoně ještě nepodařilo.

Trenér Třince Tomáš Hejdušek: „Těší mě, že jsme bodovali na půdě silného Uničova, který je v popředí tabulky a kde jsme na podzim s Karvinou vypadli z poháru. Remíza zápasu slušela, je spravedlivá pro obě strany. Pro nás je to plusový bod, rozhodně jsme tady dva body neztratili. Kluky chválím za bojovnost a nasazení. Pozitivní je to, že kromě jedné střely ze šestnáctky jsme soupeře nepustili do pořádné šance. V třech zápasech jsme dostali jen jeden gól, na tom chceme stavět. Jak říkám, my stavíme barák a zatím jsme na základech. Teď hrajeme doma s béčkem Slovácka, tam musíme být produktivnější.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10