Zápas

Třinečtí fotbalisté odjeli z Jihlavy s prázdnou

pátek 05. května. 2023 | Redakce
Chabou bilanci vzájemných zápasů s Jihlavou třinečtí fotbalisté nevylepšili. Stejně jako doma s Táborskem na Vysočině nabrali dvoubrankové manko, které už nedokázali zlikvidovat.

Třinečtí nevyrazili na Vysočinu v plné síle. Kromě dlouhodobě zraněného kapitána Jakuba Habusty trenéři postrádali distancovaného defenzivního univerzála Tomáše Jursu a nemocného útočníka Václava Juřenu. Připraven do hry už byl útočník Daniel Turyna, jenž v Chrudimi utrpěl nepříjemné zranění na ruce.

Na hrotu Třince operovala dvojice Martin Samiec – Dominik Gembický. Lukáš Hrdlička se přesunul z kraje hřiště do středu hrací plochy.

Domácí Vysočina pod taktovkou nového trenéra Davida Oulehly vyběhla ve žluto-bílé kombinaci, hosté oblékli červenou sadu dresů.

V prvních třiceti minutách se nic zvláštního nestalo. Oba brankáři si připsali po jednom zákroku, Adamušku z dálky vyzkoušel Tureček a Holík přízemní střelou protáhl domácího Jágrika.

Nejzajímavější okamžiky nabídl závěr úvodního dějství. Blízko k otevření skóre měl ve 43. minutě Třinec. Po nebezpečném centru, na který si gólman netroufl, zakončoval Holík, ale z velkého úhlu trefil pouze náruč brankáře Jágrika.

Na druhé straně po centru z pravé strany přizvedl jeden ze stoperů míč a připravil tak horkou chvilku Adamuškovi.

Vzápětí z levé strany odcentroval Selnar, našel Svobodu, ten však v jasné šanci přestřelil bránu.

Zatímco v úvodním dějství působili lepším dojmem hosté z Třince, kteří měli optickou převahu, v druhé části zápasu dominovala Vysočina.

Ve 48. minutě mohla poprvé skórovat, ale po Turečkově rohovém kopu stoper Gabriel letmou tečí trefil pouze tyčku.

Na druhé straně se o odpověď snažil Hrdlička, na pozorného Jágrika si však nepřišel.

Než se naplnila hodina hry, Jihlava poprvé jásala. Obránce Křišťál vyrazil do protiútoku, přihrál Křehlíkovi a ten našel Araujo-Wilsona, který měl snadnou práci – 1:0.

Zanedlouho už Třinec zaostával o dva góly, míč se dostal za obranu a Selnar, na Adamušku vyzrál lobem – 2:0.

Slezané odpověděli kontaktní brankou. Do střelecké pozice se dostal Lukáš Holík a chladnokrevně zakončil – 2:1.

Zatímco úvodní dějství bylo oboustranně opatrné, za stavu 2:1 začalo být utkání zajímavé. Třinec se snažil o vyrovnání, Vysočina chtěla soupeře definitivně zlomit. Další branka už však nepadla a Třinec tak odjel z Jihlavy s porážkou.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39